De prijs voor een keuken ligt aan veel verschillende aspecten. Een gemiddelde nieuwe keuken bij de keukenschuur ligt rond de 5 a 10 duizend euro, dit is inclusief de apparatuur die in de keuken gaat. De kosten van een keuken ligt natuurlijk aan veel verschillende factoren. Zo kost een eilandkeuken over het algemeen meer dan een rechte- of hoekkeuken en een keuken met Miele apparatuur is vele malen duurder dan alternatieve goede apparatuur als bijvoorbeeld ATAG. Hier laten wij 10 punten zien waar je rekening mee kan houden.

Eilandkeuken budget
  1. Het werkblad: Er zijn verschillende bladen waaruit je kan kiezen bij een keuken. Zo kost een natuursteenblad een stuk duurder dan composiet of een kunststof werkblad. Dit kan al gauw 1000 euro schelen, afhankelijk van de grootte van je nieuwe keuken.
  2. De apparatuur: Wil je een keuken met veel apparatuur, dan wordt de keuken natuurlijk een stuk duurder. Je betaald uiteindelijk voor alle extra gemakken die je toevoegt aan je keuken. Bedenkt daarom van te voren goed of je deze apparatuur in je nieuwe keuken gaat gebruiken. Bij de Keukenschuur bieden wij veel verschillende soorten a-merken apparatuur aan waar je niet ‘de hoofdprijs’ voor hoeft te betalen en je nieuwe keuken betaalbaar blijft.
  3. Lades en kasten: Hoe meer lades, apothekerskasten en gemakkelijke systemen je toevoegt, hoe duurder je keuken wordt. Bij een nieuwe keuken met standaard kasten blijf je keuken qua prijs relatief laag, maar lever je wel in op gemak. Zo kost een Le Mans Systeem (draaiplateau voor pannen) zeer gemakkelijk voor het gebruik en opbergen van de pannen, maar dit kan je nieuwe keuken wel met zo’n 1500 euro duurder maken. Dus hoe meer gemak, hoe meer je nieuwe keuken kost.

4. De fronten: Hoe luxe jij de uitstraling van je keuken wilt hebben is helemaal aan jou, maar bedenk wel dat ook hierdoor je keuken duurder wordt. Zo zijn gelakte of hoogglans fronten duurder dan de standaard fronten. Een voordeel van gelakte fronten is dat je jouw exacte kleur kan kiezen, wanneer je de keuken wilt laten matchen met je kleur muur bijvoorbeeld.  Bovendien is de kwaliteit zo goed dat je je geen zorgen hoeft te maken over kleurverschillen of kwaliteitsverlies, daarbij heb je nooit te maken met lijm- en hechtingsproblemen.

5. Design: Ga je voor een ‘standaard’ rechte keuken of wil je een nieuwe keuken met kookeiland? De kosten van een keuken met kookeiland is over het algemeen een stuk hoger dan een rechte- of hoekkeuken. Er komt meer materiaal bij kijken zoals eerder hierboven uitgelegd. Het verschil tussen deze twee opstellingen, kan (wanneer je het zelfde oppervlak, materiaal en apparatuur wilt gebruiken) zo rond de 2000,- euro liggen.

werkblad prijs verschil

Veel verschillende opties en prijsklassen dus. Ons advies om de kosten van je nieuwe keuken zo laag mogelijk te houden is om niet te veel ‘poespas’ toe te voegen aan je keuken. Wanneer je budget groter is en toch meer luxe en gemak wilt in je keuken kan je hiervoor uiteraard ook bij ons terecht. Wij kijken samen wat jouw wensen zijn en in wat voor prijsklasse jouw keuken komt. Bespreek samen met ons de opties en maak via onderstaande button om vrijblijvend jouw 3d ontwerp te laten ontwerpen.