Keuken inrichten hoe doe je dat?

Sta je op het punt om jouw droomkeuken te realiseren? Denk dan goed na over de inrichting! Een keuken moet niet alleen esthetisch mooi zijn, maar ook praktisch. Dit maakt het koken en bakken een stuk leuker en efficiënter. Lees dit artikel voor essentiële tips over de indeling, stijl en verlichting van jouw ideale keuken. Laat je inspireren en creëer een culinaire oase waar je met plezier de lekkerste gerechten bereidt!

Het praktisch inrichten van een keuken is op zich niet moeilijk, wel moet je met een aantal dingen rekening houden. Een keuken is ook iets heel persoonlijks, wat voor ons praktisch is hoeft niet perse voor jou praktisch te zijn.

keuken lade

Opbergruimte inrichten

Denk van te voren goed na over de opbergruimte wat je nodig hebt. Wil je standaard kastjes of liever lades? Let hierbij wel op dat lades duurder zijn dan de reguliere kastjes met planken. Dit is door het ladesysteem wat erin zit. Ondanks dat het duurder is, vinden wij het wel veel praktischer.

spoelbak

Spoelgedeelte inrichten

Zorg ervoor dat je spoelbak tussen het opberggedeelte en de kookzone zit bij het inrichten. Dit is het meest praktisch. Onze extra tip wanneer je een vierkante spoelbak neemt: kies hierbij voor een uittrekbare kraan, zodat je ook de hoekjes goed schoon kan spuiten.

Kookzone inrichten

Zorg ervoor dat je tijdens het koken alles bij de hand hebt. Denk hierbij aan een lade onder je inductiekookplaat, waarin je direct bij je potten en pannen kan. Ook niet geheel onbelangrijk is de ruimte om je kookzone. Het is wel zo makkelijk wanneer je je groentes aan het snijden bent, niet heel de keuken door hoeft om het in de pan te doen. Extra tip: neem een inductiekookplaat, dit is veel makkelijker in onderhoud.

multiplex blad keuken

Het werkblad inrichten

Zoals eerder gezegd is het handig om naast je kookzone genoeg plek te hebben. Denk hierbij ook aan de besteklade die binnen handbereik moet zijn, zo kan je snel bij je keukengereedschap wanneer je bezig bent. Daarbij is het ook handig je snijplanken en afvalcontainer in de buurt te hebben.

Inbouwkoelkast hoekkeuken

De koelkast inrichten

Vrijwel alles wat je nodig hebt tijdens het koken komt uit de koelkast. Het is daarom handig om de koelkast op een centrale plek weg te zetten, denk hierbij ook aan genoeg ruimte in de koelkast. Een koelkast kan ook op hoogte geplaatst worden, zo hoef je niet steeds te bukken wanner je iets moet hebben.

Kom je er nog niet helemaal aan uit? Maak via onderstaande button een afspraak om op onze locatie een 3D tekening te laten maken. Dit zit helemaal bij ons in de service, hieraan zijn geen kosten verbonden.