keuken met keramiek werkblad
keramisch blad met ingetrokken vlek

Dagelijks onderhoud keramiek werkblad:

  1. Neem na gebruik het keukenblad af met een vochtige doek en wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.
  2. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, staalwol, schuurpapier of diamant. Deze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!
  3. Laat geen theezakjes of natte doekjes langdurig op het blad liggen. Het kan zijn dat dit in het blad trekt en hierdoor krijg je hardnekkige vlekken die er moeilijk of niet uit te poetsen zijn.

Specifieke vlekken verwijderen van keramiek blad:

4. Voor het verwijderen van vetvlekken en vingerafdrukken kun je een speciaal reinigingsmiddel voor keramiek gebruiken. Zorg ervoor dat het middel geschikt is voor keramiek en volg de instructies op de verpakking. Deze kunnen verschillen.

5. Hardnekkige vlekken kunnen behandeld worden met een melaminespons. Maak de spons licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Behandel hierbij altijd een ruimer oppervlak; intensief gebruik op een klein oppervlak kan namelijk tot een glansverschil leiden.

6. Let op: gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!

Spons om keramiek blad schoon te maken.
keuken met keramiek werkblad

Onderhoud keramiek blad:

7. Gebruik een keramiek sealant om het werkblad te beschermen tegen krassen en vlekken. Dit geeft een beschermlaag op het blad. Doe dit om de paar maanden, afhankelijk van het intensieve gebruik van het blad. Volg de instructies op de verpakking.

8. Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen direct op het keramiek werkblad. Gebruik altijd een onderzetter om thermoshock te voorkomen. Anders kan het zijn dat er scheurtjes in het blad komen.

9. Gebruik geen scherpe voorwerpen zoals messen of scharen op het werkblad. Dit kan leiden tot krassen en beschadigingen.

10. Maak het werkblad regelmatig schoon met een keramiek reiniger en volg de instructies op de verpakking. Hierdoor blijft het werkblad er langer mooi uitzien en blijft het beter beschermd.

Onthoud dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn bij het schoonmaken en onderhouden van een keramiek werkblad. Door het volgen van deze tips, zal het werkblad er langer mooi uitzien en goed beschermd blijven.

Bij de Keukenschuur hebben wij een ruime keuze aan bladen, wil je meer advies over het te kiezen blad of het samenstellen van jouw keuken. Maak hiervoor een afspraak via onze contactpagina.